Sesam- Pancakes mit Himbeeren (Tahini Pancakes with raspberries)

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Zutaten / Ingredients:

90gr Mehl / flour
10gr Ei-Ersatzpulver / egg replacement powder 
ca. 90ml Milch nach Wahl / about 90ml milk of choice
50ml Mineralwasser / sparkling water
ca. 1-2 EL Zucker (nach Wahl & Geschmack)/ about 1-2 tbsp sugar (of choice & to taste)
1 EL Sesam-Mus / 1 tbsp tahini
8gr Backpulver / baking powder
etwas Vanille, (Zimt) / a bit vanilla, (cinnamon)
Kokosöl zum braten / Coconut Oil for frying
Toppings:
Ahornsirup/ maple syrup
Himbeeren/ raspberries

Zubereitung/ Directions:

  1. Das Ei-Ersatzpulver gemeinsam mit der Milch, Wasser, Zucker und Sesammus verrühren./ whisk egg replacement powder with milk, water, sugar and tahini.
  2. Mehl, Backpulver, Vanille (und Zimt) zunächst separat vermischen und dann unter Rühren zur Milchmischung geben./ combine flour, baking powder, vanilla (and cinnamon) separately first and then add to the milk mixture while stirring.
  3. Alles so lange verrühren bis ein cremiger und relativ fester Teig entsteht (falls die Pancakes etwas dünner sein sollen, noch etwas mehr Milch hinzugeben und falls sie etwas dicker werden sollen, noch etwas mehr Mehl hinzufügen)./ stir until your dough gets smooth, thick and creamy (add a bit more milk if you prefer thinner pancakes or add more flour if they should be thicker.)
  4. Den Teig dann ca. 10 Minuten rasten lassen./ let the dough chill for about 10 minutes.
  5. Kokosöl in einer großen Pfanne auf mittlerer Stufe erhitzen./ heat up coconut oil in a huge Pan on a medium heat.
  6. Nun ca. 2 EL Teig pro Pfannkuchen in die Pfanne geben./ now put about 2 tbsp of the dough for one pancake into the pan.
  7. Sobald sich oben Bläschen bilden, die Pfannkuchen wenden (nach ca. 2-3 Minuten)./ as soon as you see bubbles on the surface, flip the pancakes (after about 2-3 minutes).
  8. Die Pancakes mit Ahornsirup und frischen Himbeeren oder anderen Toppings nach Wahl servieren./ serve pancakes with mape syrup and raspberries or other toppings of choice.
  9. Geniessen!/ enjoy! 🙂

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